Zorgpremie 2018

De zorgpremies en het eigen risico zijn de laatste tijd flink in het nieuws. Op Prinsjesdag verwachtte het kabinet nog dat de premies volgend jaar met zes euro per maand zouden stijgen. Maar bij DSW daalt deze juist. En ook het eigen risico zou hoger worden, maar dit is inmiddels weer teruggedraaid. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Hieronder lees je de belangrijkste informatie over de zorgverzekering voor 2018.

Zorgpremie 2018 omhoog of omlaag?

Ieder jaar op Prinsjesdag voorspelt het kabinet hoe hoog de premie van de basisverzekering het volgende jaar wordt. Voor 2018 voorspelden zij een stijging van zes euro per maand. Maar DSW kwam een week later met een verrassing door hun premie juist 50 cent per maand te laten dalen. Of andere verzekeraars dit voorbeeld gaan volgen is nog maar de vraag. Sommige verzekeraars hebben de afgelopen jaren al flink ingeteerd op hun reserves. Het is dus goed mogelijk dat zij hun premie wel laten stijgen. Bij Compareall verwachten we hierdoor grotere verschillen in de premies.

Eigen risico blijft gelijk

Op Prinsjesdag werd nog een stijging van het eigen risico aangekondigd van 15 euro. Op verzoek van de formerende partijen is dit nu teruggedraaid. In 2018 blijft het eigen risico dus 385 euro. Het komt bijna nooit voor, maar DSW heeft ervoor gekozen om een tien euro lager eigen risico te hanteren. Dit geldt alleen bij zorgverleners waarmee zij samenwerken.

Basisverzekering wordt uitgebreid

In 2018 blijft de dekking van de basisverzekering gelijk. Met uitzondering van drie toevoegingen:

  • 12 behandelingen oefentherapie bij artrose aan heup- en kniegewrichten;
  • Zittend ziekenvervoer bij immuuntherapie (voor oncologiepatiënten);
  • Verzorging kinderen tot 18 jaar die nodig is als gevolg van geneeskundige zorg (was onderdeel van Jeugdwet).

 

Maak een vergelijking!

Wij raden het aan om meerdere zorgverzekeraars te vergelijken. Omdat veel zorgverzekeraar hun premies en voorwaarden hebben veranderd, is het goed om na te gaan of uw zorgverzekering nog wel de voordeligste zorgverzekering is die het beste aan al uw wensen voldoet. Mochten uw zorgbehoeftes veranderd zijn dan is dit nog eens een extra reden om een nieuwe vergelijking te maken.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website Compareall.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering vergelijken en afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopst is en welke het beste bij u past.